Albert Heijn terug naar Lokeren? Mededingingsautoriteit heeft vragen

Eén jaar na de sluiting van zijn verkooppunt in Lokeren, door zijn fusie met Delhaize, is Albert Heijn klaar om een nieuw verkooppunt in dezelfde stad te openen, waar nu een Carrefour gevestigd is. De mededingingsautoriteit vraagt aan de groep Ahold Delhaize bijkomende informatie.

 

De terugkeer van de Nederlandse supermarkt naar Lokeren komt in het gedrang. De Belgische mededingingsautoriteit bekijkt volgens Het Nieuwsblad het dossier rond de fusie van Ahold Delhaize naar aanleiding van de aankondiging van de opening van een nieuwe winkel van Albert Heijn in Lokeren, één jaar nadat de vorige gesloten werd. Een onderzoek is de mededingingsautoriteit niet gestart, maar het wil van Ahold Delhaize wel antwoorden op enkele vragen. De autoriteit had gevraagd om na de fusie weg te trekken uit Lokeren.

 

Sally Herygers, woordvoerder van Albert Heijn in België, zegt in Het Nieuwsblad dat ze de vragen van de mededingingsautoriteit snapt, “maar de sluiting van de winkel in Lokeren is er maar gekomen omdat de autoriteit er ons toe verplicht had. Het verkooppunt in Lokeren was een succes en we hebben er met pijn in het hart afscheid moeten van nemen. Sindsdien hebben we talrijke vragen gekregen om er een winkelpunt te openen. Toen we de kans kregen om ons te vestigen in een gebouw dat aan onze criteria voldeed in Lokeren, hebben we die gegrepen.” Er is geen enkele niet-concurrentie clausule afgesproken met Carrefour op het moment van de aankoop, aldus Sally Herygers.

Auteur: 

d.soenens@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen