Albert Heijn start met verkoop warme on the go maaltijden

Albert Heijn to go start met de verkoop van warme maaltijden voor onderweg. Zo wil de Nederlandse keten tegemoetkomen aan de groeiende out of home consumptie.

 

Van warme pancakes voor het ontbijt en soep als lunch tot Indiase curry met zoete aardappel voor ’s avonds. Nederlandse klanten die snel een warme hap willen kopen, kunnen die voortaan ook bij Albert Heijn to go vinden. Dankzij zijn nieuwe "Hot to Go"-schap probeert de retailer namelijk in te spelen op de toenemende  out of home consumptie.

 

“We zien dat consumenten steeds meer gewend zijn onderweg te eten. Dat is al lang niet meer alleen een kop koffie of een broodje. Ook ’s avonds, voor het sporten of een theatervoorstelling, zijn ze op zoek naar een lekkere, warme maaltijd die ze tijdens het reizen kunnen eten. Die behoefte vullen wij nu in met een breed assortiment warme gerechten”, vertelt Jan-Willem Dockheer, directeur Albert Heijn to go.

 

Het nieuwe assortiment bestaat uit ongeveer 25 warme gerechten voor elk moment van de dag: ‘s ochtends warme ontbijtproducten zoals pancakes en egg muffins, tijdens de lunch warme soepen, quiches en tosti’s en ’s avonds warme maaltijden zoals fusilli bolognese en Tajine kip met parelcouscous of diverse wraps en pizzapunten. De gerechten worden in een speciaal schap perfect op temperatuur gehouden. Zo kunnen klanten hun reis binnen de paar minuten verderzetten met een warme on the go maaltijd. 

 

De maaltijden zijn in eerste instantie verkrijgbaar bij vijf Albert Heijn to go winkels in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. “Als klanten enthousiast zijn, krijgen meer AH to go’s een schap met warme maaltijden”, vervolgt de retailer. Of de service op termijn ook in ons land zal worden uitgerold, is voorlopig nog niet duidelijk.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen