Ahold Delhaize: de verdwijning van Martin’s?

Het is geen geheim: de fusie van Ahold en Delhaize betekent het afstoten van 13 vestigingen in België. Het aantal verkooppunten dat de retailers zullen sluiten in de Verenigde Staten, was tot op hiertoe echter nog niet duidelijk. Food World heeft nu een lijst met 83 vestigingen gepubliceerd die Ahold en Delhaize moeten sluiten voor de fusie tot stand komt, meldt Distrifood.

 

De krant Food World gaf recent een lijst vrij met 83 Amerikaanse verkooppunten die Ahold en Delhaize zullen moeten opgeven. Het probleem stelt zich in de VS vooral in Baltimore-Washington en langs de Oostkust:  Richmont, het zuiden van Pennsylvania, West-Virginia en het gebied in en rond Boston.. Ahold zou 20 Martin’s, 3 Stop&Shops en 9 Giant/Landover moeten opofferen, Delhaize 8 Hannafords en 43 Food Lions.

 

Het einde van Martin’s?

Indien de gepubliceerde lijst bevestigd wordt, wat voorlopig nog niet het geval is, zal dit min of meer het einde van Martin’s betekenen. Ahold sloot immers vorig jaar al 3 vestigingen van de Amerikaanse keten, wat het totaal terugbracht tot 22 verkooppunten. Als Ahold World,ook nog eens de 20 winkels afstoot die op de lijst voorkomen, blijven er nog maar twee Martin’s over.

 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen