Wie wil ontsnappen aan de hittegolf die momenteel door ons land trekt, kan terecht in de koelcellen van Colruyt. Of dat is toch wat het Facebook-event ‘Afkoeling zoeken in koelcel Colruyt’ ons laat geloven. De oprichter roept iedereen op om morgen tussen 14u en 16u te verzamelen in de koelcellen van alle Vlaamse Colruyt-vestigingen.

“Het is zover: door de aanhoudende droogte en hittegolf is code oranje van kracht in heel Vlaanderen, wat zoveel betekent als dat er flink wat maatregelen genomen worden om waterverspilling tegen te gaan”, klinkt het op Facebook. Dé oplossing volgens de organisator van het Facebook-event ‘Afkoeling zoeken in koelcel Colruyt’: Colruyt. “Colruyt? Jazeker. Daar vind je een uit de kluiten gewassen koelcel met plaats voor zowat minstens 100 heethoofden."

De organisator van het event roept iedereen op om morgen tussen 14u en 16u af te zakken naar de Colruyt van Sint-Truiden. Al wordt het event “wegens groeiende belangstelling” uitgebreid naar alle Vlaamse Colruyt-winkels. Iedereen die wenst langs te komen, wordt wel verzocht om een zomerse outfit, inclusief bijhorende zomerse accessoires (roze flamingo, zwembandjes, enz.), aan te trekken. Al moet het wel deftig blijven, klinkt het.

Bij Colruyt komen ze volledig uit de lucht gevallen. “Wij hebben het evenement alvast niet georganiseerd", vertelt Luc Moens, de manager van het filiaal, aan De Morgen. Toch vindt hij het een erg ludiek idee en benadrukt dan ook dat iedereen zeker welkom is: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugde”.

Dat het event een daverend succes is, mag wel blijken. Op nog geen enkele uren tijd verdubbelde het aantal geïnteresseerden van 1.600 naar meer dan 3.300. En als we het event mogen geloven zouden er ruim 550 mensen morgen ook effectief verkoeling gaan zoeken bij Colruyt. Of dat ook echt zal gebeuren, is nog maar de vraag...