Lidl UK creëert 700 nieuwe jobs en wil dit jaar nog 80 winkels openen. Met deze nieuwe investeringen hoopt de discounter zijn marktaandeel te verstevigen en rechtstreeks mee te kunnen concurreren met de vier grootste supermarkten van Groot-Brittannië.

Maar liefst 700 nieuwe werkkrachten kunnen aan de slag bij Lidl UK. Het bedrijf voert zijn buitenlandse expansiedrang stevig op en hoopt zich zo op het toneel van de vier grootste supermarkten in Groot-Brittannië te kunnen begeven: Tesco, Asda, Sainsbury’s en Morrisons. Ook wil het bedrijf dit jaar nog 50 nieuwe winkels openen en zo’n 30 bestaande winkels een facelift geven.

Eerder deze week opende Lidl UK nog verschillende winkels onder meer in Edinburgh, Stockton, Hull, Polegate en Rosehill, waardoor de retailer nu maar liefst 700 vestigingen in Groot-Brittannië heeft. Daarnaast opende Lidl UK op slechts 2 maanden maar liefst 19 vestigingen. Die operatie kadert volledig in het expansieproject van Lidl, goed voor zo’n 1,45 miljard pond aan investeringen in 2017 en 2018.

“We zijn de snelst groeiende supermarkt in Groot-Brittannië. Dat we ondertussen al 700 winkels bezitten is een teken van onze ambitieuze expansiegraad in heel de UK”, verklaart ingo Fischer, directeur voor expansie en ontwikkeling van Lidl UK. “Het is geweldig dat meer mensen dan ooit tevoren toegang hebben tot onze hoge kwaliteit, onze verse en lokaal geproduceerde producten en dat aan een geweldige prijs. Daarnaast creëren we dankzij ons succes ook meer jobs voor de lokale bevolking.”

Begin dit jaar maakte Lidl UK ook al bekend dat het een nieuw regionaal distributiecentrum wilde openen in Luton.