Paul Bulcke stopt als CEO van Nestlé

Paul Bulcke, de Belgische topman van FMCG-reus Nestlé, stopt als CEO. Vanaf april volgend jaar wordt hij voorzitter van de groep achter merken als Nespresso en Kit-Kat. Bulcke wordt als CEO opgevolgd door de Duits-Amerikaanse Ulf Mark Schneider.

 

Bulcke was al sinds 2008 CEO van één van de grootste voedingsbedrijven ter wereld. Eind dit jaar zal hij echter zijn functie neerleggen, om na een “afkoelingsperiode” in april 2017 voorzitter van de raad van bestuur te worden. Dan zal de raad van bestuur hem voordragen, een voorstel waar op de algemene vergadering over gestemd zal worden.

 

Bulcke volgt vervangt Peter Brabeck-Letmathe, die 12 jaar lang voorzitter was van Nestlés raad van bestuur maar nu de verplichte pensioenleeftijd bereikt heeft.

 

Opvolger uit medische wereld

 

De nieuwe CEO van Nestlé wordt de 50-jarige Ulf Mark Schneider, die zowel de Duitse als de Amerikaanse nationaliteit heeft. Schneider staat momenteel nog aan het hoofd van Fresenius Group, een producent van medische apparatuur. Het is daarmee de eerste keer dat iemand van buiten het bedrijf de teugels in handen krijgt bij Nestlé. Schneider zal bij Nestlé starten in september, om in januari Bulcke te vervangen als CEO.

 

Paul Bulcke: "Ik wil de raad van bestuur bedanken voor hun vertrouwen in mij en om me voor te dragen als voorzitter. Ik kijk er naar uit om samen met Ulf Mark Schneider verder te werken aan het voortdurende succes van Nestlé. Ulf Mark Schneider brengt een veel ervaring en professionele en persoonlijke kwaliteit binnen bij Nestlé, die goed zullen samengaan met het management en de bedrijfscultuur van Nestlé."

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen