Nieuwe stadsdistributiedienst voor voedingswaren in Brussel

De Franse koellogistiekgroep STEF opende onlangs in Brussel een distributieplatform om verse voedingswaren in het stadscentrum te verdelen. Handelaars en restauranthouders worden vanuit het stadsdistributiecentrum in de Brusselse Vroegmarkt met een vloot kleine bestel- en vrachtwagens bevoorraad.

 

Met deze nieuwe dienst voor voedingsprofessionals - STEF City genaamd - vergemakkelijkt STEF de levering van de laatste kilometer in het stadscentrum van Brussel. Daar gelden steeds strengere beperkingen op vlak van transport en parkeren.  “De oprichting van deze stedelijke dienstverlening is onder andere een reactie op de beslissing van de stad Brussel om doorgaand vrachtverkeer van meer dan 7,5 ton binnen de kleine ring te verbieden. Die maatregel treedt in de lente 2018 in voege”, zegt Koen Torrekens, general manager van STEF Benelux, dat in Saintes (Waals-Brabant) is gevestigd.

 

Het bedrijf opende in september een logistiek centrum van 200m² midden in de Brusselse Vroegmarkt, tussen de Vierendeelbrug en de Van Praetbrug. Van daaruit worden verse voedingswaren (+2°C/+4°C) verdeeld. Er kunnen dagelijks tot zes leveringsrondes worden uitgevoerd. Daarbij zijn, vooral ’s morgens vroeg, flexibele leveringstijden mogelijk. Voor de distributie worden vier koelwagens van 7 ton gebruikt, alsook één lichter voertuig. Die vloot voldoet aan de Euro6-norm.

 

10.000 palletten

 

In het distributiecentrum werken een vijftal medewerkers. Zij verzamelen goederen, doen de orderpicking en zorgen ervoor dat dat de producten onmiddellijk worden verdeeld. Dat doen ze van maandag tot zaterdag, telkens van 6 tot 15 uur.

 

Volgens Torrekens is de nieuwe dienst een succes bij de handelaars en de restauranthouders. “We zijn nu vijf maanden ver en hebben al 10.000 palletten geleverd bij meer dan 250 bestemmelingen”, zegt hij.

 

Met het Brusselse stadsdistributiecentrum erbij telt de Franse koellogistieker nu vier sites in België. Twee daarvan zijn in Saintes gevestigd (opslag en overslag) en een in Courcelles (transport en logistiek). STEF is gespecialiseerd in de logistiek en het transport van diepgevroren of verse levensmiddelen. Het netwerk in Europa bestrijkt Frankrijk, Italië, Portugal, België, Nederland en Zwitserland.

 

Auteur: 

philippe.vandooren

categorie: 

ISM - Side - NL

Laatste productlanceringen