Hoofdkantoor AB InBev - SABMiller komt in Leuven

Het hoofdkwartier van fusiegroep AB InBev en SABMiller zal in Leuven gevestigd zijn. Dat heeft de grootste brouwer ter wereld zelf bekend gemaakt.

 

Eerder dit jaar ging Carlos Brito (CEO AB InBev) niet in op de vraag waar het hoofdkantoor van de fusiegroep zou komen. Hierdoor werd gespeculeerd over een vertrek uit Leuven en de opening van een hoofdkwartier in Londen. Onterecht, blijkt nu dat AB InBev bekendmaakt dat het hoofdkantoor van de brouwer ook na de fusie in Leuven blijft. Een signaal dat de Belgische markt en de Belgische roots belangrijk blijven voor de bierbrouwer. 

 

Daarnaast komt er ook een “global functional management office” in New York. Vanuit de kantoren van SABMiller in het Britse Woking zullen dan weer een aantal mensen aan de slag blijven om gedurende een transitieperiode aan de integratie van beide bedrijven te werken.

 

9 zones

 

Na de fusie zal de groep in negen geografische zones opgedeeld worden: Noord-Amerika, Midden-Amerika, Latijns-Amerika noord, Latijns-Amerika zuid, Latijns-Amerika COPEC (Colombia, Peru en Ecuador), Europa (geleid vanuit Leuven), Azië Noord, Azië Zuid en Afrika. De SABMiller-vestigingen in Miami, Hongkong en Peking zullen op termijn verdwijnen. De Europese SABMiller hub in Zwitserland wordt later verkocht, in lijn met de Centraal-en Oost-Europese merken van SABMiller.

 

Brito blijft CEO

 

Geheel onverwacht zal Carlos Brito de fusiegroep leiden als CEO, met financieel directeur Felipe Dutra als rechterhand. Mauricio Leyva, huidig managing director van SABMiller, wordt verantwoordelijke voor de zone Midden-Amerika. De enige Belg in het topmanagement wordt Jan Craps, die president wordt van de zone Azië Zuid. 

 

Deadline 10 oktober

 

Nadat AB InBev vorige week zijn bod op SABMiller verhoogde, is de langverwachte fusie eindelijk op gang gekomen. Tegen 10 oktober moet de bedrijfscombinatie nu afgerond zijn. 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen