Barry Callebaut neemt Cote d’Or-fabriek over

Barry Callebaut neemt de chocoladefabriek van Mondelez in Halle over. De consumentenchocolade van Mondelez-merken als Cote d’Or zal er nog altijd geproduceerd worden.

 

De Barry Callebaut Group,  producent van kwaliteitschocolade en cacaoproducten, kondigt vandaag zijn intentie aan om de chocoladefabriek van Mondelēz International in Halle over te nemen en te integreren in zijn productienetwerk. Daarmee wil Barry Callebaut beter inspelen op de snel groeiende vraag naar ‘Made in Belgium’ chocolade.

 

Barry Callebaut en Mondelez hebben een dienstenovereenkomst gesloten waardoor Barry Callebaut de chocoladeproducten van Mondelez, vooral Cote d’Or, zal blijven maken in de fabriek. Tegelijkertijd zou Mondelez een overeenkomst sluiten met Barry Callebaut voor de bijkomende levering van 30.000 ton vloeibare chocolade per jaar. 

 

CEO Antoine de Saint-Affrique licht toe: “Het is een uitstekende opportuniteit voor Barry Callebaut om onze positie als wereldwijde strategische leverancier voor Mondelēz International te versterken. Bovendien laat het ons toe om onze productiecapaciteit op te trekken voor Belgische kwaliteitschocolade."
 

Financiële details van de deal zijn niet bekend. Naar verwachting zal de transactie afgerond zijn tegen eind dit jaar. Er zouden geen ontslagen vallen bij de overname.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen