AB InBev neemt Zuid-Afrikaanse horde in fusie

AB InBev heeft een akkoord over de fusie met SABMiller kunnen sluiten met de Zuid-Afrikaanse overheid. De brouwer heeft garanties gegeven inzake tewerkstelling, waardoor de fusieplannen niet langer vertraagd zullen worden door Zuid-Afrika.

 

Enkele weken geleden, schreven we nog dat de Zuid-Afrikaanse Mededingingsautoriteit de de overname van SABMiller door AB InBev aan het vertragen was. Ondertussen heeft AB InBev een akkoord gesloten met de Zuid-Afrikaanse overheid.
 

Concreet zal AB InBev een investeringsfonds opzetten in Zuid-Afrika dat gebruikt zal worden om lokale jobs te ondersteunen. Zo zal een deel van de 69 miljoen dollar die AB InBev in het fonds zal steken, gebruikt worden om lokale boeren te steunen in productie voor AB InBev.
 

De brouwer beloofde de Zuid-Afrikaanse overheid dat er de eerste 5 jaar na de fusie met SABMiller geen jobs zullen verdwijnen in Zuid-Afrika. De regering toont zich tevreden, waarmee AB InBev hoopt dat de vertraging in Zuid-Afrika nu definitief achter de rug is.
 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen