97 jobs bedreigd bij Mora in Mol

97 jobs bij snackproducent Mora BVBA in Mol worden bedreigd door een herstructurering. Een groot deel van de productieactiviteiten zou worden overgeplaatst naar andere vestigingen. “Dit is noodzakelijk om kostenefficiënt en competitief te kunnen blijven concurreren”, verklaart de directie van Mora BVBA.

 

De directie van Mora BVBA, onderdeel van Van Geloven snacks, maakte vandaag haar herstructureringsplannen bekend. Daardoor komen 97 van de 187 jobs op de helling te staan. Concreet is de directie van plan om een groot deel van de productieactiviteiten tegen eind 2019 te verplaatsen naar andere vestigingen van de Van Geloven groep. Sito Sticks, burgers en vis zouden wel nog ter plaatse geproduceerd worden. Daarnaast zouden alle werkzaamheden met betrekking tot de externe logistieke dienstverlening en de sales-en marketingafdeling behouden blijven in Mol.

 

Dankzij de herstructurering kan Van Golven haar productieactiviteiten binnen de groep op termijn beter bundelen en efficiënter inrichten. “Dit is noodzakelijk om kostenefficiënt en competitief te kunnen blijven concurreren”, vervolgt de directie.

 

Inmiddels heeft de directie een informatie- en consultatieprocedure opgestart met de ondernemingsraad in het kader van een mogelijke herstructurering. “De onderneming is er zich van bewust dat de bekendmaking van dit nieuws bijzondere impact heeft  op de werknemers in Mol. De directie van Mora BVBA gaat hierbij nauw en constructief samenwerken met de ondernemingsraad en de sociale partners. Het doel is om tot een voor alle partijen bevredigende oplossing te komen. Gedurende dit proces zullen alle collega’s goed geïnformeerd en betrokken blijven”, verklaart de directie van Mora BVBA.

 

De directie benadrukt bovendien dat ze alle ontslagen werknemers actief zullen begeleiden in hun zoektocht naar een nieuwe job. “Mora zal, in samenspraak met de sociale partners, haar uiterste best doen om een sociaal plan op te stellen, dat rekening houdt met de specificiteiten van de collega’s in Mol”, besluit de directie.

 

Alle werknemers werden ondertussen op de hoogte gebracht, maar die zouden volgens RTV meteen spontaan het werk hebben neergelegd.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen