Overnemers Brantano reorganiseren winkelpark

Les acquéreurs de Brantano réorganisent le parc de magasins

Brantano telt 125 baanwinkels in België, maar dat zullen er binnenkort heel wat minder zijn. De overnemers gaan 3 outlets sluiten en wil 19 andere vestigingen verkopen.

 

Gisteren maakte Rens Van de Schoor, CEO van Brantano, bekend hoe hij de toekomst ziet van het bedrijf. Het personeel kreeg te horen dat honderd winkels van de keten grondig gerenoveerd worden. Een tiental ervan zal zelfs verhuizen naar een nieuwe locatie. Er wordt 50 miljoen geïnvesteerd en na de transformatie zal de keten ook kleding aanbieden.  Niet het hele winkelpark zal echter openblijven. Het lot van drie outletstores is alvast bezegeld, zo meldt De Tijd. Die worden definitief gesloten.

 

Chausséa naar 30 winkels in België?

 

Rens Van De Schoor maakte ook bekend plannen te hebben om 19 winkels te verkopen aan het Franse Chausséa, dat dan in totaal 30 verkooppunten zou tellen in België. De verkoop moet echter eerst nog afgetoetst worden in de ondernemingsraad.

Voor 3 andere winkels is de toekomst nog onzeker. De directie is op zoek naar een koper.

 

Verhuis

 

Ook het distributiecentrum in Erembodegem wordt vernieuwd en de kantoren verhuizen naar Mechelen. De hoofdzetel zal overgebracht worden naar de gebouwen van modegroep FNG, waar Brantano binnen drie jaar deel van wil gaan uitmaken. Die fusie zou een groeiscenario betekenen voor de hele groep.

 

Auteur: 

Christophe Sancy

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen