Ook laatste Macintosh-ketens worden overgenomen

De curatoren van Macintosh hebben overnemers gevonden voor de winkelformules Pro Sport, Invito en Steve Madden. Daarmee zijn alle enseignes van de failliete Nederlandse retailgroep verkocht.

 

Bijna gelijktijdig met het mislukken van de doorstart van V&D, kondigen de curatoren van Macintosh Retail Group aan dat het ook voor de laatste drie dochterketens nieuwe eigenaars heeft gevonden. De Pro Sport wordt overgenomen door Pro Sports Holding, met als directeur Perry Overeem. Invito en Steve Madden zijn verkocht aan een tweetal aan Highlands Holding (o.a. Hartman en Hartman) toebehorende vennootschappen, met als directeur Martijn Rozenboom.

 

De financierende banken moeten wel nog met de verkopen instemmen. Hoeveel de kopers betalen voor de winkelketens is niet bekend gemaakt.

 

Alle 65 winkels die onder de drie formules vallen worden overgenomen door de nieuwe eigenaars. Al wil dat niet zeggen dat al die winkels zeker zullen doorstarten. “Het uiteindelijk aantal over te nemen winkels hangt echter mede af van de met verhuurders te maken afspraken over de huurvoorwaarden, alsmede de afspraken met leveranciers”, klinkt het in een persbericht.
 

Steve Madden zal verdwijnen

 

De formule Steve Madden (3 winkels) zal naar verwachting van de markt verdwijnen omdat er (nog) geen nieuwe afspraken zijn met de Amerikaanse licentiegever Steve Madden. Deze winkels zullen dan zo mogelijk worden omgezet naar andere formules.
 

Alle ketens verkocht

 

Eind vorig jaar ging Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van winkelketens zoals Brantano, Scapino en Invito, failliet. Sindsdien werden de verschillende enseignes één voor één verkocht. Zo werd Brantano, de meest actieve Macintosh-keten in België, enkele weken nog overgenomen door drie grote namen uit de Belgisch-Nederlandse retail: Wouter Torfs (Schoenen Torfs), Dieter Penninckx (FNG) en Rens van de Schoor (Miss Etam).

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen