Helft van de banen bij Eram bedreigd

Bij schoenenketen Eram zijn mogelijk 70 van de 130 banen bedreigd. De directie heeft een herstructurering aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad, melden de vakbonden.

 

Alweer slecht nieuws uit de wereld van de schoenenwinkelketens. Na onder andere Scapino, Brantano (dat uiteindelijk gered werd) en Steve Madden zit nu ook Eram in slechte papieren.

 

De van oorsprong Franse winkelketen, heeft het net als vele sectorgenoten te kampen met dalende verkoop en een toegenomen concurrentie. Vooral de opmars van e-commerce, en Zalando in het bijzonder, speelt de traditionele winkelketens parten.

 

De directie ziet zich genoodzaakt om in te grijpen en heeft daarom een herstructureringsplan aangekondigd. Daarbij zouden mogelijk 70 banen (waarvan 66 bij winkelpersoneel) verdwijnen, melden verschillende vakbondsbronnen. Aangezien er bij Eram in ons land 130 mensen tewerk gesteld zijn, zou daarmee de helft van de jobs bij de retailer sneuvelen.

 

Verder worden ook winkelsluitingen niet uitgesloten. Er zal namelijk van elke winkel een rendabiliteitsanalyse worden gemaakt. "Het is mogelijk dat we op basis daarvan beslissen tot een herschikking in sommige delen van het land", aldus François Feijoo, algemeen directeur van Eram aan persagentschap Belga. Eram heeft een dertigtal verkooppunten in ons land.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen