Brits warenhuis BHS kondigt faillissement aan

Het Britse warenhuis BHS heeft afgelopen donderdag zijn faillissement bekend gemaakt. Dat meldt mediabedrijf Bloomberg in een persbericht. 163 BHS-vestigingen sluiten de deuren en meer dan 10 000 banen staan op de tocht. De bewindvoerders slaagden er niet in een geschikte koper te vinden.

 

Afgelopen donderdag maakten de bewindvoerders van het Britse warenhuis BHS bekend geen geschikte koper te hebben gevonden voor een overname. Het warenhuis had tien geïnteresseerde partijen, maar geen van hen bleek de nodige 100 miljoen pond (zo’n 130 miljoen euro) op tafel te kunnen leggen om de keten te redden. BHS moet 163 winkels sluiten en naar verwachting verliezen 11 000 Britten hun baan, waarvan 8 000 BHS-werknemers. De overige 3 000 banen die volgens de BHS-bewindvoerders zullen sneuvelen, bevinden zich bij de toeleveranciers. De warenhuizen houden de komende weken een complete uitverkoop.

 

Faillissement

Net zoals Marks & Spencer verkoopt BHS enkel producten van het eigen merk. Volgens Het Financieele Dagblad is het faillissement van BHS te wijten aan de komst van nieuwe formules zoals Primark en het succes van online stores, waar de keten geen strategisch antwoord op had.

 

BHS opende zijn eerste vestiging in 1928 in het Engelse Brixton, ondertussen bestaat het warenhuis al 88 jaar en wist het zijn netwerk uit te breiden tot 163 filialen. Het faillissement van BHS is het grootste in de Britse detailhandel sinds de ondergang van Woolworth in 2008. 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen