Eric Lauwers (AB InBev) nieuwe CEO Aveve

Aveve heeft een nieuwe CEO. Eric Lauwers, één van de Belgische topmanagers bij bierreus AB InBev, gaat vanaf juli de Aveve groep leiden. Hij volgt Hendrik Soete op, die met pensioen gaat.

 

Eric Lauwers (50) is Business Unit President Benelux bij AB InBev. Voordien leidde hij gedurende 5 jaar Benelux en Frankrijk. Tussen 2007 en 2009 was hij Business Unit President Germany, Austria & Switzerland. Hij kwam bij de groep AB InBev in 2000 als Marketing Director Interbrew, in 2001 werd hij in België marketeer van het jaar.  Nadien werd hij  On Trade Director Netherlands en vervolgens General Manager Netherlands. Eind november werd echter al aangekondigd dat Lauwers AB InBev zou verlaten.

 

Bij Aveve komt Lauwers aan het hoofd van de belangrijkste toeleveraar aan de land- en tuinbouw in België. De groep is natuurlijk ook bekend van de 250 Aveve-winkels, die gespecialiseerd zijn in tuin-, dier- en bakproducten. De groep Aveve stelt momenteel 1.800 mensen tewerk en is goed voor een omzet van meer dan 1,3 miljard euro per jaar.

 

“Groep Aveve heeft een lange en respectabele geschiedenis met een unieke plaats zowel in de professionele markt van de toelevering aan de land- en tuinbouw als in de retail met Tuin, Dier, Bakplezier. Ik neem die verantwoordelijkheid met veel vertrouwen op om samen met alle medewerkers de rendabele groei van de Groep verder te zetten. Met mijn ervaring, mijn enthousiasme en een sterk team, zullen we samen  verder bouwen aan de toekomst van Aveve”, zegt Lauwers in een reactie.
 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen