CEO-wissel bij moederbedrijf Brico

Roel van Neerbos heeft ontslag genomen als CEO van Maxeda Group, het bedrijf achter de DHZ-ketens Brico, Brico Plan-it, Praxis en Formido. Hij wordt opgevolgd door de Fransman Guy Colleau. Dat meldt Publimat News op zijn website.

 

Van Neerbos, die pas sinds januari 2014 CEO was van Maxeda, heeft zijn ontslag aangeboden bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De 56-jarige Nederlander verlaat daarmee het bedrijf na amper tweeënhalfjaar als CEO. Zijn opvolger is ook al bekend. Het gaat om Guy Colleau (52), een Fransman die zijn sporen al verdiende bij Castorama France en Kingfisher.

 

Aanloop naar verkoop?

 

DIY-kenner Chris Van Wesemael (Manager Gondola Homing Experience) vindt de keuze voor Colleau enigszins verrassend, omdat zijn talenkennis beperkt is (hij spreekt geen Nederlands en nauwelijks Engels) en hij niet veel heeft met tuin, hoewel dat één van de sterktes is van Maxeda-ketens zoals Brico. Volgens Van Wesemael zou de CEO-wissel wel eens een aanloop kunnen zijn naar een verkoop van Maxeda.
 

"Ik heb het vermoeden dat de wissel kadert in de verkoopsintentie van de Maxeda Group. Het is een publiek geheim dat de private equity-eigenaars Maxeda in de etalage hebben gezet. Zou Kingfisher dicht bij een overname staan? Het valt niet uit te sluiten. Het lijkt mij echter sterk dat een DIY-retailer de Maxeda Group in haar geheel zou willen overnemen. De moeilijkheid voor een internationale speler ligt hem in de sociale verworvenheden van de Belgische tak", aldus Van Wesemael.

 

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen