vente-privee.com neemt Privalia over

vente-privee.com neemt zijn Spaanse concurrent Privalia over. Hiermee versterkt de Franse flash-salespionier zijn positie in Europa. Daarnaast neemt vente-privee.com ook een meerderheidsbelang in het Zwitserse eboutic.ch.

 

Door de overname van Privalia versterkt vente-privee.com zijn positie in Europa. In 2006 werd Privalia opgericht door de Spaanse ondernemers Lucas Carne en José Manuel Villanueva. Sinds groeide Privalia uit tot een van de grootste spelers op de Europese online verkoopmarkt. Zo breidde het bedrijf in 2008 uit naar Italië en recent nog naar Brazilië en Mexico. “We zijn bijzonder tevreden ons te kunnen aansluiten bij de bedenker van het model van online uitverkopen. Dankzij dit partnerschap zullen we sneller kunnen groeien en ons aanbod kunnen uitbreiden naar nieuwe sectoren, en daar profiteren onze leden ook van” lichten de oprichters toe. Zij zullen na de overname het managementteam van vente-privee.com vervoegen.

 

Zwitserland

De groep vente-privee.com neemt daarnaast ook een meerderheidsbelang in eboutic.ch. De Zwitserse webwinkel is leider op zijn thuismarkt en werd in 2007 opgericht door Arthur Dauchez en Laure de Gennes. Zij zullen als minderheidsaandeelhouders aan het hoofd van de onderneming blijven. Met het meerderheidsbelang van vente-privee.com hoopt eboutic.ch zijn groei te versnellen. “vente-privee.com is de Europese referentie bij uitstek op het domein van online privéverkopen. Met een partnerschap hopen we aan hoge snelheid verdere ontwikkelingen te kunnen doorvoeren” legt Arthur Dauchez uit.

 

Vorig jaar nam vente-privee.com ook al een meerderheidsbelang in het Belgische Vente-Exclusive.com, dat marktleider is in de Benelux.

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Laatste productlanceringen