De Belgische maaltijdboxenleverancier Smartmat en de Antwerpse producent van bereide maaltijden Dagvers gaan samenwerken. Samen lanceren ze een kookbox met recepten inclusief ingrediënten én een bereide maaltijd van Dagvers. 

Smartmat is een Belgische concurrent van HelloFresh die al enkele jaren kookboxen aan huis levert in ons land. Om een nog tijdsvriendelijker aanbod in de markt te zetten, zocht het bedrijf naar een partner met dezelfde visie rond kwalitatief en lokaal eten.

Die partner vond het bedrijf in Dagvers, een start-up die sinds enkele maanden een duurzaam alternatief biedt voor ‘ready meals’ uit de supermarkt. Dagvers maakt dagverse (jawel) bereide gerechten met biologische ingrediënten, die het vervolgens levert via een eigen netwerk van afhaalpunten, bij bedrijven of aan huis.

15 min. kookbox

Concreet vertaalt het nieuwe partnership zich in de ’15 min. kookbox’ van Startmat. In deze nieuwe maaltijdbox zitten twee recepten met bijhorende ingrediënten die in 15 minuten zijn klaar te maken. Daarnaast zorgt Dagvers voor een derde, reeds bereide maaltijd. Die is gemaakt met biologische ingrediënten en hoeft alleen nog opgewarmd te worden in de (microgolf)oven. 

Ellen Duchesne, verantwoordelijke menuplanning bij Smartmat: “Te veel mensen grijpen uit tijdsgebrek naar ongezonde alternatieven. Samen met Dagvers willen we bij Smartmat bewijzen dat het ook anders kan. Met onze nieuwste kookbox bieden we gezinnen een oplossing om écht snel maar tegelijk ook gezond en lekker te koken. We zetten in op slimme shortcuts waarvan de vers bereide maaltijd van Dagvers er een is.”

 

Goede match

“Toen Smartmat ons de vraag stelde of we interesse hadden in een samenwerking, waren we meteen enthousiast. We kennen Smartmat als een bedrijf dat staat voor dezelfde waarden als Dagvers, met een kwalitatief en creatief aanbod. Ook bij Dagvers geloven we dat een gecombineerd aanbod een ideale oplossing kan zijn voor veel gezinnen", zegt Inge De Clerck, initiatiefneemster van Dagvers.

Ook Smartmat benadrukt de gedeelde visie tussen beide bedrijven. “Al bij het eerste gesprek met Dagvers voelden we een match met Smartmat. We vinden bij hen dezelfde duurzame filosofie terug die we bij Smartmat al vijf jaar nastreven”, zegt Anders Asarby, oprichter van Smartmat. “Net zoals Dagvers willen we mensen bewuster leren omgaan met voeding en hen dagelijks inspireren met originele gerechten.”