Safeshops.be en Safe.shop slaan de handen in elkaar en brengen het internationale e-commerce betrouwbaarheidslabel naar België. Met hun wereldwijde label willen de twee bedrijven cross-border consumenten niet alleen het nodige vertrouwen schenken, maar willen ze het webshops gemakkelijker maken om internationale markten te betreden.

Ondanks het feit dat e-commerce nog steeds in een opwaartse trend zit, kampen zowel consumenten als webshops nog al te vaak met een gebrek aan vertrouwen. Uit een recente studie van de Verenigde Naties blijkt namelijk dat online shoppers vaak geen producten durven kopen op buitenlandse webshops omdat ze niet weten of de webshop betrouwbaar is. En daardoor halveert het vertrouwen in e-commerce bijna, van zodra transacties over de landsgrenzen heen gaan. Om alsnog het vertrouwen van de consument te winnen, sluiten webshops zich vaak aan bij lokale kwaliteitslabels. Toch zien webshops, als ze op verschillende markten actief zijn, zich genoodzaakt om op al die markten certificaten te behalen, maar dat is een erg tijdrovende activiteit, zeker voor kleine en middelgrote bedrijven.

Daarom hebben Safeshops.be en Safe.shop  de handen in elkaar geslagen zodat Belgische webshops nu ook het internationale betrouwbaarheidslabel Safe.shop bekomen. De twee bedrijven willen zo niet alleen grenzen wegnemen en cross-border consumenten het nodige vertrouwen schenken, maar willen het webshops makkelijker maken om internationale markten te betreden.

“België is een kleine markt en voor veel Belgische webshops is het dan ook cruciaal om over de landsgrenzen heen te gaan. Het is een positieve evolutie en een echte meerwaarde voor onze webshops als het Safe.Shop label hen het nodige vertrouwen van de internationale consument kan opleveren”, legt Greet Dekocker, managing director bij Saheshops.be, uit.

Jorij Abraham, managing director bij Ecommerce Foundation, benadrukt bovendien dat ze enkel samenwerken met nationale organisaties die betrouwbare certificaten leveren én die beschikken over de specifieke marktkennis. “De keuze om met lokale partners ons kwaliteitslabel uit te bouwen, geeft ons meteen de lokale kracht die we nodig hebben", aldus Abraham.

Inmiddels behoren al verschillende nationale organisaties in onder meer Brazilië, China, Duitsland, Ijsland, Japan, Kroatië, Maleisië, Nederland, Roemenië, Rusland en Zwitserland tot de eerste deelnemers. Die bedrijven zullen door Safeshops.be in België vertegenwoordigd worden.   

Belgische webshops die zich het internationale kwaliteitslabel Safe.Shop willen aanschaffen, kunnen daarvoor terecht op Safeshops.be.