Rocket Internet wil Home24 in de loop van de zomer naar de beurs brengen. Dat heeft het Duitse manager manager van insiders vernomen. Er zouden al gesprekken aan de gang zijn met een aantal investeerders.

Home24 is een Duitse onlinemeubelzaak (met zes fysieke showrooms in Duitsland) die ook in België actief is. Het verkoopt meubels, lampen, woonaccessoires en dergelijke meer. Het heeft zo’n 40.000 artikelen in het assortiment, van onder andere Topstar, CS Schmal, Rauch, ArteM, Alessi en WMF, alsook van een aantal exclusieve labels.

Rocket Internet – de groep achter Hello Fresh, Delivery Hero, Dafiti, Zalora en andere e-commerce startups – bezit momenteel 43% van de aandelen van de online meubelzaak. Bij de publicatie van de kwartaalcijfers van de groep raakte bekend dat Home24 verschillende opties onderzoekt om de groei te financieren. Een daarvan is het aanspreken van de kapitaalmarkt.

Home24 haalde  tijdens de eerste maanden van  2017 een omzet van 195 miljoen euro, een groei met 9,7% tegenover dezelfde periode van 2016. Het leed maar liefst bijna 20 miljoen verlies, maar de marges zijn aan het verbeteren, zo meld het kwartaalverslag. De EBITDA-marge was -9,3%, tegenover -19,5% tijdens de eerste negen maanden van 2016.

Volgens manager magazin wil Oliver Samwer, CEO en mede-oprichter van Rocket Internet, van de huidige beurshausse profiteren om Home24 op de beurs te brengen. Tot dan zal hard gewerkt worden om de financiële resultaten op te krikken. Het is de bedoeling om de break-even te benaderen. Vorig jaar werden Hello Fresh en Delivery Hero al op de beurs geïntroduceerd.