Ook Brussel krijgt Alibaba-kantoor

De Chinese e-commercereus Alibaba gaat dan toch een kantoor openen in Brussel. Dat zei oprichter Jack Ma tijdens een werklunch op het koninklijk paleis met een twintigtal Belgische bedrijfsleiders.

 

CEO Jack Ma had begin dit jaar al gezegd een vestiging te willen openen in ons land, maar over die plannen rezen twijfels toen Alibaba enkele weken geleden een Benelux-kantoor in Amsterdam aankondigde. Jack Ma heeft tijdens zijn bezoek aan het koninklijk paleis echter bevestigd dat het kantoor in Brussel er komt. De Chinese ondernemer had er een werklunch met enkele Belgische CEO's waaronder Jef Colruyt (Colruyt) en Dominique Leroy (Proximus).

 

Wat de precieze taakverdeling tussen de kantoren in Amsterdam en Brussel zal zijn, is nog niet bekend. Wel zeker is dat Brussel een klein team krijgt dat zich zal bezighouden met de Europese wetten en regelgeving. Het Brusselse kantoor zal geleid worden door de Amerikaanse lobbyist Eric Pelletier, die eerder voor de Amerikaanse regering en het energieconcern General Electric heeft gewerkt.

 

Eerder opende Alibaba al vestigingen in Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Alibaba wil met deze kantoren een "poort naar China" zijn voor buitenlandse producenten en winkeliers. Zij kunnen hun producten via het platform van Alibaba veel makkelijker kunnen aanbieden in China.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen