Okazoom.be is de eerste Belgisch site voor ‘verantwoordelijke veilingen’. Op de website worden nieuwe of tweedehands voorwerpen aangeboden ten voordele van een twaalftal Belgische vzw’s, waaronder het Rode Kruis en Plan België.

Zowel particulieren als merken of bedrijven kunnen spullen te koop aanbieden via Okazoom. Klassieke veilingen vanaf 5 euro vind je terug in het gedeelte Verkoopzaal. Maar de site biedt ook uitzonderlijke veilingen zoals een gesigneerde Ukelele van de Belgische zangeres Alice On the Roof, een elektrische fiets geschonken door Atenor Group of truitjes van de Rode Duivels.

“Momenteel zijn de items te bezichtigen op de site, maar je kan er nog niet op bieden. De veilingen starten op 2 oktober volgens hetzelfde principe als E-Bay”, zegt oprichter Grégory Defay.

Het grote verschil met die andere veilingsite is dat de opbrengst van alle verkoop naar 12 Belgische vzw’s gaat (Belgische Rode Kruis, INEMO, Keten van Hoop, KickCancer, Kiem des Levens, MusicFund, Okazoom, Plan International België, ROMEO, Sans Collier, Wapa International en AMT Concept). Met Okazoom beschikken zij vanaf nu over een nieuwe online tool om fondsen te werven en tevens hun werking aan het grote publiek uit te leggen. 

Christian Bertram van MusicFund: “Voor een kleine vzw als de onze zijn de voordelen van een platform zoals Okazoom oneindig. In de eerste plaats is het een innovatieve manier om fondsen te werven die ons in staat stelt onze zichtbaarheid te vergroten en onze werking toe te lichten. Vervolgens kunnen we acties op touw zetten, communiceren, of gewoon wachten op donaties. Kortom, echt een top tool!”

“Vanaf nu kunnen particulieren die een goede daad willen verrichten op een concrete manier te werk gaan: door zaken te doneren”, legt Grégory Defay uit. “Niet alleen kunnen ze schoon schip maken in hun kasten, zo kunnen ze ook het project van hun keuze op een andere manier steunen dan in hun buidel te tasten! Een prachtige win-win voor alle partijen dus!”