Klanten van Jumbo kunnen binnenkort hun digitale boodschappenlijstjes ook met hun stem opstellen in de Jumbo-app. De Nederlandse supermarktketen heeft naar eigen zeggen een primeur te pakken.

Dankzij een innovatieve nieuwe feature in de mobiele app van Jumbo zijn papieren boodschappenlijstjes binnenkort verleden tijd. Door de Jumbo-app te openen en de gewenste boodschappen in te spreken, kunnen klanten digitale boodschappenlijstjes ook met hun stem opstellen en aanvullen. 

 

Stemtechnologie

Diverse technologieën, zoals Siri - de digitale assistent van Apple - zorgen ervoor dat de app een stem hoort én kan interpreteren. Daarnaast haalt een speciale techniek bruikbare informatie uit grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data. “Dankzij deze gouden combinatie van technologieën kan Jumbo in de toekomst nog beter inspelen op de behoeften van de gebruiker”, klinkt het.

Piloot

Eind september start Jumbo een pilot voor de stemfunctie, voor een duizendtal gebruikers van de app. “Zo krijgen we beter inzicht in het gebruik van de klant en kunnen we hierop inspelen. Mogelijk dat we nog features zullen toevoegen, want het boodschappenlijstje is nog maar het begin”, aldus Roy van Keulen, Directeur Online Jumbo. 

Vooralsnog is de spraakfunctie alleen beschikbaar voor iOS (Apple), in de toekomst zal dit ook gelden voor Android-apparaten.

De app van Jumbo was al uitgerust met een geoptimaliseerde scanfunctie waarmee producten in de koelkast al te scannen zijn en direct in het digitale winkelmandje geplaatst kunnen worden. 

Meer weten over Jumbo, het dynamische nummer twee van de Nederlandse markt? Kom naar de Gala Night 2017 van The Retail Society, waar Ton van Veen, CFO van Jumbo, op 23 november één van de gastsprekers is. Meer info? Klik hier!