Jumbo gaat een de ’Jumbo Tech Campus‘ oprichten, een moderne werk- en leeromgeving die ruimte biedt aan tweehonderd digitale toptalenten. Dit initiatief past in het plan van de supermarktketen om de leidende omnichannel-retailer in Nederland te worden.

Jumbo heeft al een ‘Jumbo Academy’ waar winkelmedewerkers permanent getraind worden. De Tech Campus is een complementair initiatief. Die gaat zich volledig toeleggen op de ontwikkeling van klantvriendelijke digitale toepassingen. “Mensen maken ook in de techniek het verschil. De campus moet de ‘place to be’ worden voor digitale development talenten die graag werken in een commerciële en dynamische omgeving”, zegt CEO Frits van Eerd.

De creatie van de Tech Campus werd aangekondigd naar aanleiding van de publicatie van de cijfers voor het eerste semester van Jumbo Groep Holding. De consumentenomzet onder de Jumbo formule steeg met 4,7% naar 3,76 miljard euro, goed voor een marktaandeel van ruim 19%. De omzet van restaurantketen La Place steeg in de eerste jaarhelft met maar liefst 28,5% naar 60,4 miljoen. De omzetstijging van Jumbo komt vrijwel volledig voor rekening van de autonome groei in de bestaande winkels (+4,0%), terwijl het aantal winkels per saldo gelijk is gebleven op 580. De groei was sterker dan die in de markt. Die bedroeg volgens GfK gemiddeld 2,7% .

 

Online groeit zeer snel

De online omzet van Jumbo is het eerste halfjaar meer dan verdubbeld. Cijfers geeft het bedrijf echter niet. Wel meldt het dat het aantal Pick Up Points gegroeid is tot 360 en en dat er nu 200 locaties zijn vanwaar boodschappen thuis worden bezorgd. Dit aantal wordt in het komende halfjaar verder uitgebreid.

Daarnaast werkt Jumbo aan haar B2B-aanbod en de uitbreiding van haar zakelijke bezorgservice. Onlangs is in samenwerking met Intrakoop gestart met een dienstverlening gericht op zorginstellingen.

De groep investeert ook in een aanpassing van de logistieke processen. In het voorjaar van 2018 wordt een tweede e-fulfilment center (EFC) in Overijssel in gebruik genomen. Tevens geeft Jumbo dit najaar het startsein voor de voorbereidingen voor de bouw van een volledig geautomatiseerd distributiecentrum in Nieuwegein. Dit zal zich toeleggen op een snellere en fijnmazigere toelevering van houdbare producten.