DistriMedia neemt activiteiten failliete Libridis (Sprintpack Logistics) over

DistriMedia uit Tielt heeft de belangrijkste klantencontracten overgenomen van het fulfilmentbedrijf Libridis uit Sint-Niklaas overgenomen. Dat was kort daarvoor failliet verklaard door de Rechtbank van Koophandel Gent, afdeling Dendermonde. Libridis was tot in november jongstleden gekend onder de naam Sprintpack Logistics.

 

Hans Scherlippens behoudt de operationele leiding in Sint-Niklaas, onder leiding van Frank de Wulf, directeur van DistriMedia. De klanten kunnen rekenen op dezelfde service.

 

DistriMedia, een onderdeel van de Uitgeverij Lannoo Groep, is een logistiek en fulfilmentbedrijf voor webshops, retail en bulkorders. De onderneming kent zijn oorsprong in de logistieke distributieactiviteiten voor boeken, papierwaren en bagagerie. Het richt zich nu vooral op webshops en andere uitgeverijen die zich op hun kerntaken willen focussen en hun logistiek uitbesteden. In Tielt beschikt het over een modern fulfilmentcentrum.

 

De overname van het merendeel van de activiteiten van Libridis past in de doelstelling van DistriMedia om de performante logistieke dienstverlening, die normaal alleen voor de grotere B2B en e-commerce giganten mogelijk is, ook bereikbaar te maken voor middelgrote spelers, zegt het bedrijf.

 

Libridis, dat over een fulfilmentcentrum in Sint-Niklaas beschikt, was oorspronkelijk een dochter van de gelijknamige Nederlandse groep. Voormalig operationeel directeur Hans Scherlippens nam het Belgische filiaal in 2011 over en hernoemde het Plus Logistics. Vier jaar later nam Peter Somers, CEO van het e-logisticsbedrijf SprintPack en voormalig directielid van bpost, een participatie in het bedrijf, dat in Sprintpack Logistics werd herdoopt. In november jongstleden werd de naam opnieuw veranderd naar Libridis, wat een teken aan de wand was.

 

 

Auteur: 

philippe.vandooren

categorie: 

ingenico - NL

Laatste productlanceringen