Voor de eindejaarsfeesten opent DHL Express vandaag een tijdelijke winkel in het Centraal Station van Antwerpen. Tot eind december kan men er pakjes afgeven en ophalen. Met dit initiatief wil de pakjesvervoerder het versturen van onder andere eindejaarscadeau’s naar familie en vrienden in binnen-en buitenland vergemakkelijken.

“Vorig jaar hadden we een schot in de roos met een pop-up store in Brussel. Dit jaar is Antwerpen aan de beurt”, zegt Danny Van Himste managing director van DHL Express België.

De winkel werd in een trendy kleedje gestoken om het feestelijke karakter ervan te benadrukken. Ook worden leuke wedstrijden georganiseerd, waarbij men prijzen kan winnen als een iPhone 8 of een Apple Watch 3.

In het servicepunt kunnen particulieren niet alleen pakjes ontvangen maar ook versturen naar elke plek in België of in de wereld. Volgens Van Himste worden pakjes tot in de verste hoeken van de wereld in maximaal vijf dagen vervoerd. Zo kan bijvoorbeeld een pakje al de volgende dag in New York afgeleverd worden. Het verzenden gebeurt via DHL Express Easy, een dienst die de pakjesvervoerder speciaal voor de particuliere markt heeft ontworpen. Naast pakjes kunnen ook documenten worden verstuurd.

Klanten vinden er gratis al het nodige verpakkings- en verzendingsmateriaal.  De pop-up store vindt men in het winkelgedeelte op het gelijkvloers van het Centraal Station. Hij is alle werkdagen open van 8 tot 19 uur en zaterdag van 10 tot 18 uur.