De Kringwinkel opent webshop

E-commerce zit in de lift en dat heeft ook de kringloopwinkel begrepen. De Kringwinkel Hageland opent als eerste in Vlaanderen een webshop. In de komende 5 jaar is het de bedoeling dat meer dan de helft van de Vlaamse Kringwinkels online gaat.

 

De Kringwinkel had wel al  Uwkringding.be, een site waar een aantal Kringwinkels producten aanboden per opbod, maar een échte online Kringwinkel was er nog niet, tot nu. De Kringwinkel Hageland (Tienen, Diest en Aarschot) heeft de primeur voor Vlaanderen en opent met Kringshop.be de allereerste online Kringwinkel.

 

Net zoals in de rest van de kleinhandel, is volgens ons ook in Kringwinkelland de combinatie van fysieke winkels en online verkoop het model van de toekomst. Fysieke Kringwinkels alleen volstaan niet langer, ook onze klanten willen onze producten kunnen kopen waar en wanneer ze dit willen”, vertelt Paul Stessens (directeur van De Kringwinkel Hageland).

 

Vanaf vandaag kan je op Kringshop.be terecht voor een vergelijkbaar aanbod als in een fysieke Kringwinkel. Er zijn al meer dan 1.000 unieke producten te vinden op de webshop. “Al zullen onze ‘online' producten en bijhorende prijzen vergelijkbaar zijn met die in onze fysieke winkels, toch zullen ze in deze eerste fase niet tegelijkertijd via de beide verkoopskanalen verkrijgbaar zijn. Dit om het praktisch haalbaar te maken”, aldus Paul Stessens. “In een volgende fase – vanaf dit najaar - wordt dit wel mogelijk gemaakt.

 

Elke bestelling wordt binnen ten laatste 3 werkdagen verwerkt. Je betaalt online en kan kiezen voor verzending via Bpost of afhaling in één van de 3 Kringwinkels in het Hageland. Vanaf een aankoop van 25 euro is de levering in heel België gratis.

 

Uitbreiden
 

Voorlopig start Kringshop.be enkel met producten uit de drie Kringwinkels in het Hageland, maar de ambities reiken verder. Marleen Vos (directeur van KOMOSIE, de koepel van de Kringwinkels): “Als Kringshop.be aanslaat, willen we dat meer dan de helft van de collega-Kringwinkels binnen de vijf jaar aansluit bij dit project.”

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen