Android Pay, de betaalapp van Google, kan nu door meer consumenten in België gebruikt worden. Klanten van BNP Paribas Fortis konden de app al gebruiken met hun kredietkaarten. Nu kunnen ze ook hun Maestro-debetkaart er aan koppelen. Sinds vandaag kunnen ook de KBC-klanten dat doen. Meteen is België het eerste land ter wereld dat Android Pay nu ook op Maestro-debetkaarten aanbiedt.

In maart werd België het tiende land waar de betaalapp van Google op de markt kwam. Dat gebeurde toen in samenwerking met BNP Paribas Fortis. De dienst was echter alleen beschikbaar voor de 250.000 klanten met een kredietkaart (Visa of MasterCard) van BNP Paribas Fortis en van diens dochters Hello bank! en Fintro.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat vanaf mei ook debetkaarten aan de app werden toegevoegd, maar dat gebeurt dus pas nu. Hierdoor krijgen nog eens 750.000 extra klanten toegang tot de betaaloplossing.

Ook KBC

Sinds vandaag kunnen ook de klanten van KBC, de Waalse dochter CBC en KBC Brussels Android Pay gebruiken. Zij kunnen de app koppelen aan de Maestro-debetkaart gebruiken. Of en wanneer ook kredietkaarten van KBC gekoppeld kunnen worden, is niet medegedeeld. Google hoopt dat ook andere banken zullen volgen.

NFC-technologie

 

Android Pay is een app die men op zijn (Android) smartphone installeert. Om te betalen volstaat het om het toestel boven de betaalterminal te houden. De app zelf moet men daarbij niet te openen. Voor bedragen tot 25 euro hoeft men de smartphone zelfs niet te ontgrendelen.

Wel moeten zowel de betaalterminal als de smartphone uitgerust zijn met de NFC-technologie. Meer dan de helft van de betaalterminals in België ondersteunt reeds NFC. De smartphone moet minstens op Android 4.4 draaien en een NFC-chip hebben. Tevens moet de NFC-functie ingeschakeld zijn.