Amazon wil meer fysieke winkels openen

Amazon heeft momenteel maar één fysieke winkel, maar daar wil CEO Jeff Bezos verandering in brengen. Op een aandeelhoudersvergadering zei de Amazonbaas dat hij in de toekomst meer fysieke winkels wil openen.

 

Vorig jaar verbaasde Amazon vriend en vijand door een fysieke boekenwinkel te openen in Seattle. Een verrassende zet, omdat net de klassieke boekenwinkels het moeilijk hebben door de concurrentie met online spelers zoals Amazon.

 

De Amazon Bookshop in Seattle zag er misschien wel traditioneel uit, maar was wel degelijk verbonden met de webwinkel. Zo wordt de stock bijgehouden in functie van de populariteit van de boeken op de site, hun ‘ratings’ en de opinie van de ‘curatoren’. Onder elk boek worden ook commentaren getoond die geplukt zijn van de webshop. Verder verkoopt Amazon in Seattle ook e-readers en tablet.

 

Binnenkort opent Amazon al een tweede fysieke vestiging in San Diego, en dat zal niet de laatste zijn. Jeff Bezos, de CEO van Amazon, zei op een aandeelhoudersvergadering dat er in de toekomst nog meer fysieke winkelpunten zullen volgen. Hoe veel dat er zullen zijn en waar die zullen opengaan is nog niet duidelijk.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen