Amazon sluit deal met Morrisons

Amazon gaat samenwerken met Morrisons, de vierde grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk. Enkele honderden producten van de Britse retailer zullen binnenkort beschikbaar zijn via Amazon.

 

De komende maanden zullen verschillende vers- en diepvriesproducten van Morrisons beschikbaar zijn via Amazon Prime Now en Amazon Pantry. Amazon Prime-leden in het VK kunnen al sinds november vorig jaar online boodschappen bestellen via Amazon Pantry, maar verse producten waren tot voor kort niet verkrijgbaar.

 

Dankzij de deal met Morrisons gaat Amazon deze producten nu wel kunnen aanbieden, waarmee de online retailer een grote stap zet in het aanbieden van online boodschap in het Verenigd Koninkrijk.

 

“De combinatie van onze expertise in verse voeding met Amazon's capaciteiten in online verkoop en logistiek zijn niet te stuiten", zegt David Potts (CEO Morrisons) in The Guardian. “Dit is een leveringsovereenkomst met weinig risico en een lage investeringskost die de mogelijkheid heeft om uit te groeien tot een grotere business in de toekomst. We kijken ernaar uit om in de komende maanden met Amazon dit partnership te ontwikkelen.”

 

Er waren al veel geruchten dat Amazon zijn boodschappendienst Amazon Fresh ook in het VK zou lanceren, maar daar lijkt de e-tailer nu toch van af te zien.

 

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen