Amazon wil zijn leverdiensten voor voeding, Amazon Fresh en Prime Now, nog dit jaar fuseren. Daardoor zullen verschillende jobs sneuvelen. Dat meldt Yahoo Finance.

Recent kondigde Amazon nog aan dat honderden jobs zouden sneuvelen in zijn hoofdzetel in Seattle. Daarbij gaat het vooral om banen binnen de e-commerce van de B2C-sectie. Volgens Yahoo Finance verdwijnen de jobs door de toekomstige fusie tussen Amazon Fresh en Prime Now. Die zou nog voor het einde van dit jaar moeten plaatsvinden onder leiding van Stephenie Landry, voortaan bevoegd voor Amazon Prime Now, Amazon Fresh en de Amazon restaurants. Mogelijk zou er op lange termijn ook nog een fusie tussen Whole Foods, Prime Now en Amazon Fresh volgen.

Klanten kunnen via Amazon Fresh hun boodschappen binnen de twee dagen aan huis laten leveren voor een maandelijkse abonnement van 14,99 dollar. Prime Now gaat zelfs nog een stap verder en levert binnen de twee uur gratis bij Prime-klanten, en binnen het uur voor een bedrag van 7,99 dollar.

In juni 2017 besloot Amazon nog om zijn Amazon Fresh diensten stop te zetten in verschillende Amerikaanse steden, nadat het de supermarktketen Whole Foods overnam. In de plaats van Amazon Fresh, konden klanten nu gebruikmaken van de Prime Now service om hun boodschappen van Whole Foods binnen de twee uur aan huis te laten leveren.