Ahold Delhaize USA bouwt een digitaal innovatielab

Ahold Delhaize Amerika heeft het nieuwe bedrijf Peapod Digital Labs opgericht, een laboratorium dat zich focust op innovatie, technologie en ervaring op het vlak van digitalisering en e-commerce. Het doel? Tegemoetkomen aan de wisselende verwachtingen en behoeften van consumenten rond online shopping. Aan het hoofd van het lab vinden we JJ Fleeman, de voorzitter en 'Chief e-Commerce Officer' van Peapod Digital Labs.

 

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize heeft een lab voor digitale innovatie opgericht. Dat moet de digitale ervaring en de online verkoop van 6 lokale merken van de groep verbeteren. “We zijn erg blij met dit nieuwe bedrijf dat de motor vormt van onze digitale strategieën en onze e-commerce activiteiten in Amerika”, vertelt Kevin Holt, CEO bij Ahold Delhaize USA. “Als een van de grootste retailers en marktleider op het vlak van thuislevering aan de Oost-kust, beschikken de grootste lokale merken van Ahold Delhaize USA over een sterke innovatietraditie. De oprichting van Peapod Digital Labs en de aanstelling van JJ als de nieuwe CEO zal ons in staat stellen om ons meer te concentreren op de grootte en de schaal van onze Amerikaanse merken, zodat we klanten een gepersonaliseerde en gemakkelijke winkelervaring bezorgen”.

 

Ook het lokale merk Peapod, de grootste digitale foodretailer van het land, zal onder de vleugels van het lab vallen. “We krijgen de geweldige kans om verder te bouwen op de lange innovatietraditie van Peapod. Daardoor kunnen we beantwoorden aan de noden van consumenten en een ongeëvenaarde omnichannel koopbeleving ontwikkelen. Of het nu gaat om de zoektocht naar inspiratie voor gerechten, online shopping of de digitalisering en personalisering van winkels, Peapod Digital Labs zal de digitale ervaring blijven verbeteren in het voordeel van de Amerikaanse klanten“, benadrukt JJ Fleeman, tot voor kort nog Executive Vice President Commercial Services & Strategy bij Ahold Delhaize USA.

 

De komende maanden zal Peapod Digital Labs verder worden uitgebouwd. Tegen het einde van dit jaar zou het nieuwe bedrijf volledig operationeel moeten zijn.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen