Actualiteit

Een deel van de productie van Hoegaarden verdwijnt naar China en Vietnam. Daardoor zal de Belgische brouwerij vanaf 1 juli slechts 5 dagen per week brouwen in plaats van 7. Daarnaast verdwijnen er ook 12 jobs. Dat meldt De Tijd.

Op 1 mei lanceerde Danone in België haar nieuwe wereldwijde en genderneutrale ouderschapsbeleid. Zo krijgen werknemers wereldwijd niet alleen dezelfde pre- en postnatale ondersteuning, zoals voedingsadvies voor zwangere werknemers of toegang tot speciale kolfruimtes, maar genieten ze ook van een uitgebreid en genderneutraal ouderschapsverlof.

Afgelopen donderdag lanceerde Emmanuel Faber, CEO van Danone, tijdens de aandeelhoudersvergadering, een uniek project: een persoon, een stem, een aandeel. Het doel? Alle 100.000 werknemers van de groep mee laten deelnemen aan strategische beslissingen binnen het bedrijf.

De Franse koellogistiekgroep STEF opende onlangs in Brussel een distributieplatform om verse voedingswaren in het stadscentrum te verdelen. Handelaars en restauranthouders worden vanuit het stadsdistributiecentrum in de Brusselse Vroegmarkt met een vloot kleine bestel- en vrachtwagens bevoorraad.

Alpro heeft Sportvrouw van het Jaar Nafi Thiam (23) sinds kort als boegbeeld. “Ze is een van die charismatische uitzonderingen waar het hele plaatje klopt. Een sportieve, stijlvolle persoonlijkheid die graag lekker en gezond eet”, zegt Steve Gelders, country director bij Alpro.

Het bedrag dat Europeanen uitgeven voor dagelijkse boodschappen zoals voedsel, toiletartikelen en kuisproducten steeg in het derde kwartaal van dit jaar met 2,5%. Daarmee wordt het hoogste niveau in vier jaar tijd bereikt. In België is de totale verkoop in vergelijking met andere Europese landen heel klein.

De Belgische merkenvereniging BABM kondigt vandaag de integratie aan van de belangenverenigingen BMA (Business Managers Association) en AFV (Algemene Fabrikanten Vereniging). Daarmee wordt BABM voortaan een organisatie die 60 verschillende FMCG-fabrikanten verenigt.

AB InBev heeft Ben Verhaert benoemd tot hoofd van de activiteiten in India en Zuid-Azië. De Belg leidde hiervoor de Business Unit Zuid-Europa van de brouwer.

Mondelēz heeft Jan Willem Balk benoemd als nieuwe Managing Director van haar activiteiten in de Benelux. Hij volgt Marie-Pascale Sire op, die een nieuwe rol gaat vervullen binnen het West-Europese directieteam.

Unilever heeft een moeilijk jaar achter de rug. De volumes gingen zodanig achteruit dat prijsstijgingen een omzetdaling niet konden vermijden.

Pagina's

Abonneren op Fmcg