Actualiteit

Met deze slogan lanceert Fair trade Belgium zijn nieuwe campagne voor de Week van de Fairtrade die loopt van 3 tot 13 oktober. Want vandaag leven de meeste families van cacaoproducenten van minder dan 67 eurocent per dag en per persoon.

Chakib Kara wordt de nieuwe managing director van Tetra Pak Frankrijk & Benelux. Hij komt aan het hoofd te staan van een nieuwe een nieuwe geografische en commerciële structuur die Frankrijk en de Benelux samenbrengt.

97 jobs bij snackproducent Mora BVBA in Mol worden bedreigd door een herstructurering. Een groot deel van de productieactiviteiten zou worden overgeplaatst naar andere vestigingen. “Dit is noodzakelijk om kostenefficiënt en competitief te kunnen blijven concurreren”, verklaart de directie van Mora BVBA.

AB InBev en 8 andere Belgische brouwers hebben samen met minister Schauvliege, Fevia Vlaanderen, de Belgische Brouwers en Vlakwa (Vlaams Kenniscentrum Water) de Green Deal Brouwers ondertekend. Daarmee engageren de brouwers zich om het watergebruik bij het brouwen van bier te verminderen tegen 2022.

Coca-Cola European Partners Belgium (Chaudfontaine), Danone (Evian), Nestlé Waters (Vittel en Perrier) en Spadel (Spa en Bru) hebben hun rechtszaak tegen SodaStream definitief verloren. Ze klaagden het bruiswatermerk voor een tweede keer op korte tijd aan voor campagnes die volgens hen “vernederend voor consumenten van plastic” zouden zijn en eisten daarom een dwangsom van 50.000 euro per dag publicatie. Onterecht vindt het Hof van Beroep.

Coca-Cola European Partners gaat 13,7 miljoen euro investeren in een tweede hoogbouwmagazijn in de productie- en distributievestiging in Wilrijk (Antwerpen). Hierdoor wint het bedrijf aan flexibiliteit, omdat de nieuwe installatie meer verschillende types palletten kan behandelen. Ook kan het zijn ecologische voetafdruk verminderen, omdat naar schatting 50.000 km aan transporten vermeden kunnen worden.

PepsiCo krijgt het Israëlische SodaStream, specialist in apparaten om thuis zelfbruisende drankjes te maken, in handen. Daarvoor telde de frisdrankengigant 3,2 miljoen dollar neer. De transactie met nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van SodaStream en de mededingingsautoriteiten.

Pepsico kondigt het vertrek aan van zijn iconische CEO Indra Nooyi, een van de zeldzame vrouwen aan het hoofd van een multinational van die omvang. Ze wordt vanaf 3 oktober vervangen door Ramon Laguarta.

AB InBev behaalde uitstekende cijfers voor het tweede kwartaal van dit jaar, onder meer door de impact van de Wereldbeker voetbal. Zo nam de winst van de biergigant met 15,5% toe tot zo’n 2,16 miljard dollar.

Het Nederlandse Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro geïnvesteerd om de productie van kweekvlees goedkoper en toegankelijker te maken. Tussen de investeerders vinden we de Zwitserse vleesproducent Bell Food en de investeringsmaatschappij M Ventures. Tegen 2021 zou het kweekvlees op de markt moeten zijn.

Pagina's

Abonneren op Fmcg