INN' Awards

INN' Awards
maandag, 23 november, 2015 - 00:30

 

Schrijf je product hier gratis in! 

 

Waarom de INN’ awards?

De INN’ awards is het evenement dat georganiseerd wordt door Gondola om de meest innovatieve producten van het afgelopen jaar te bekronen (lancering tussen 1 januari 2015 en 31 januari 2016). Waarom specifiek op innovaties? Bij Gondola geloven we dat innovaties de categorieën de zuurstof geeft die zo broodnodig is voor hun groei, en die de markt zelf ook een boost geeft. Vorig jaar kregen we te horen van Xavier Terlet, oprichter van XTC World Innovations dat de helft van de producten die we momenteel aantreffen in de rekken van onze supermarkten vijf jaar geleden nog niet bestonden. Dit wil zeggen dat de helft van de producten die we over vijf jaar in de winkel zullen aantreffen nog uitgevonden moeten worden!

 

Gondola gelooft erin dat innovaties belangrijk zijn voor de sector maar, ook onze trouwe jury waar we ieder jaar opnieuw mee samenwerken. Tot deze jury behoren onder andere Nielsen en GfK, die ons voorzien van relevante data over de ingezonden producten om zo het evalueren een extra dimensie te geven. Daarnaast bestaat onze jury ook uit aankoopverantwoordelijken van verschillende Belgische ketens, die jaar na jaar weer deel willen uitmaken van dit uniek gebeuren.  

 

Wat doen we dit jaar anders?

Traditiegetrouw hebben de INN’ awards verschillende categorieën waar producten aan kunnen deelnemen. Vorig jaar waren dit: Food (Zowel Store Brands als A-merken), Non-Food (Zowel Store Brands als A-merken) en voor het eerst werden kmo’s in een aparte categorie geplaatst. Dit jaar hebben we besloten om de categorieën wat meer open te trekken. De volgende categorieën zullen dit jaar kunnen deelnemen aan de INN awards: FMCG ( Zowel food als Near-food) & Non-Food (DIY, Elektronica, Informatica, Fashion, Garden, Pet, etc.)

 

Aangezien we alle bedrijven een kans willen geven om hun innovaties met onze jury en de markt te delen, Zijn de inschrijvingen voor de INN’awards volledig gratis! De jurering van de producten verloopt volgens dezelfde beproefde methode, waarbij de jury een score geeft van 1 tot 5. De minimumscore 1 betekent dat het product enkel innoverend is voor het eigen merk. Een product dat echt vernieuwend genoeg is om toegevoegde waarde te leveren aan zijn categorie krijgt minstens een 3, en kan dan aanspraak maken op een award. Hoe meer de innovatie overtuigt, hoe hoger de score.

Eens alle producten onder de loep genomen zijn, kan het volledige klassement worden opgesteld. De jury neemt vervolgens kennis van het klassement en kan eventueel zijn quotering nog bijsturen om de hoogst geklasseerde producten van elkaar te scheiden, om op die manier het podium te bepalen van de drie innovaties die in hun categorie de beste punten behaalden.  Deze worden respectievelijk bekroond met de titel van:

 

  • Hoogst geklasseerd product:
    BEST INNOVATION OF THE YEAR

  • 2e hoogst geklasseerd product:
    FIRST RUNNER-UP

  • 3e hoogst geklasseerd product:
    SECOND RUNNER-UP

 

 

We hopen u inzendingen ook dit jaar massaal in ontvangst te mogen nemen.

Bedankt!

 

Het INN’awards-team.