Zweedse supermarkt test levering in de koelkast

De Zweedse supermarktketen ICA is een nieuwe dienst aan het testen waarbij het boodschappen rechtstreeks in de koelkast van de klant levert. Door een slim slot kan dit zelfs als de klant niet thuis is.

 

Online je boodschappen doen is handig, maar je moet er als klant nog altijd voor zorgen dat je thuis bent op het moment van levering. ICA, de grootste supermarktketen van Zweden, vond hier een oplossing voor met “In-fridge delivery”. De retailer werkt hiervoor samen met postbedrijf PostNord (dat zorgt voor de levering) en de start-up Glue. Die laatste ontwikkelde een slim slot waarmee je vrienden, familie of vertrouwde postbodes toegang kan geven tot je woning. De klant kan de deur zo vanop afstand openen, en krijgt een melding wanneer de postbode de boodschappen heeft afgezet en weer vertrekt. Wanneer de klant thuiskomt staan al zijn aankopen al mooi in de koelkast.

 

Jammer genoeg voor ons, levert ICA enkel “in-frigde” boodschappen in Zweden… Het pilootproject loopt momenteel bij een 40-tal gezinnen in Stockholm. Al kunnen geïnteresseerde Zweden zich wel nog aanmelden voor de dienst.

Auteur: 

Joram De Bock