Zwak tweede kwartaal leidt tot winstwaarschuwing bij Walmart

's Werelds grootste retailer heeft na een zwak tweede kwartaal een winstwaarschuwing afgegeven voor 2015. De operationele winst van Walmart daalde met tien procent, terwijl de omzet min of meer onveranderd bleef.

 

Deze winstwaarschuwing heeft verschillende oorzaken. Zo verhoogde Walmart de voorbije maanden het minimumloon van haar personeel, waardoor de arbeidskosten in het tweede kwartaal hoger lagen dan voordien. Daarnaast investeert de keten veel in online, een verandering die noodzakelijk is als het bedrijf in de toekomst wilt groeien. Ook de concurrentie met discounters als Aldi en Lidl heeft negatieve gevolgen voor Walmart. Vooral dochterbedrijf Asda lijdt hier zwaar onder. Tot slot speelde ook de lagere vergoeding voor medische producten een significante rol. De winstwaarschuwing zou met andere woorden niet gelinkt zijn aan het consumentenvertrouwen en geen invloed hebben op de Europese markt.

 

Het huidige boekjaar loopt nog tot 31 januari 2016. Initieel rekende Walmart op een winst van 4,70 tot 5,05 dollar. Dit werd nu met tien procent naar beneden gehaald en aangepast naar 4,40 tot 4,70 dollar.

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen