Vandemoortele lanceert nieuw gamma kookoliën

De Belgische consument kookt vandaag steeds meer met olie dan vroeger. Maar zijn kennis in oliën is nog altijd eerder beperkt, zegt Vandemoortele. “Consumenten beperken zich dan ook vaak tot één enkele soort olie waarmee ze verschillende bereidingen maken, terwijl die niet noodzakelijk geschikt is daarvoor. Daarom introduceert Vandemoortele een nieuw gamma in oliën met specifieke toepassingen voor warme bereidingen. Elke variëteit is een mengeling van 100% plantaardige oliën en bevat telkens High Oleïc Zonnebloemolie, die dankzij een hoog oliezuurgehalte bestand is tegen hoge verhitting.  

 

Voor vleesbereidingen is er Vandemoortele olie Bakken & Braden (mix van zonnebloemolie, koolzaadolie en palmolie) die door haar bijzondere samenstelling minder spat en ervoor zorgt dat vleesbereidingen niet aan de pan blijven kleven. Door het natuurlijk boteraroma is de olie geschikt voor warme vleesbereidingen en –marinades. Specifiek voor het bereiden van groenten en vis lanceert Vandemoortele olie Stoven & Bakken, een mix van zonnebloemolie, koolzaadolie en palmolie die ook minder spat en kleeft, en bovendien de ware smaak van je bereidingen naar boven laat komen dankzij haar neutrale samenstelling. Tenslotte is er Vandemoortele olie Zoete Keuken (mix van maïsolie, zonnebloemolie en palmolie), die dankzij haar vloeibare vorm en haar luchtigheid ideaal is voor het bereiden van zoete gerechten zoals cakes, koekjes, pannenkoeken en muffins. 

Recente productlanceringen

Bord-Bia - NL - SIDE