Sterk in drank sinds 1777

UTO wil zijn positie op de Belgische markt versterken.

Het oorspronkelijk Nederlandse UTO kan prat gaan op een lange geschiedenis. Het bedrijf, opgericht in 1777 is vandaag een belangrijke speler op gebied van ontwikkeling, marketing en verkoop van alcoholhoudende dranken. Naast drie vestigingen in Nederland, telt het ook dochterondernemingen in Miami, Singapore en ... Antwerpen!
De Sinjorenstad vormt een prima uitvalsbasis voor het bedrijf dat van daaruit de grootse plannen wil realiseren die zijn internationale marketingmanager Daniël Booi koestert voor de Belgische markt. “We richten ons steeds meer op onze Zuiderburen, aldus Booi.” Wat het merk zoal in huis heeft om dit te realiseren? De marketingkapitein van het bedrijf heeft het eerst en vooral over de troeven van de wijnafdeling, waarin de Antwerpse bottelarij EDC een belangrijke rol speelt. “Meer en meer food retailers, groothandelaars en cash & carry-bedrijven beschouwen UTO als hun ‘preferred partner’. Ons aanbod bevat wijnen uit de hele wereld maar we focussen ons voornamelijk op Spanje, Portugal, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook private labels kunnen bij ons hun wijnen laten bottelen. Dit gebeurt in onze afvulfaciliteit in het havengebied. Deze voldoet aan alle eisen van de BRC-A norm versie 5 en is HACCP & DLG gecertifi ceerd. We kunnen er bottelen in gelijk welk formaat van fl es en vullen er ook
bag-in-box-verpakkingen van anderhalve tot twintig liter.
Verder is er nog de afdeling sterke dranken met producten die gaan van typisch Hollandse specialiteiten (jenever, Beerenburg) tot rum (Estaro), cognac (met het merk Joseph Guy is het bedrijf marktleider in Nederland) en wodka.
Het is trouwens in dit segment dat UTO deze zomer op de markt kwam met een heel nieuw product: de kruidenwodka Sonnema. Sonnema is een verkwikkende drank met een nieuw consumptiemoment: zondag. Speciaal hiervoor werden een aantal cocktails ontwikkeld. Ze worden geserveerd in pitchers om te samen met de vrienden gezellig te savoureren terwijl je nog nageniet van het avondje stappen dat je de dag ervoor beleefd hebt.

Tag: 

Recente productlanceringen

  • Food
  • Food