REWE verlaat aankoopcentrale Core voor E. Leclerc

De Duitse supermarktgroep REWE verlaat de aankoopcentrale Core, die het vorig jaar nog samen heeft opgericht met o.a. Colruyt. REWE Group wil nauwer gaan samenwerken met de Franse supermarktketen E. Leclerc, waarmee het vroeger mee in Coopernic zat.

 

Wat voorafging….

In februari vorig jaar verlieten REWE, Conad (Italië), Coop Suisse (Zwitserland) en Colruyt Group de door E. Leclerc (Frankrijk) gedomineerde aankoopalliantie Coopernic om samen het nieuwe samenwerkingsverband Core op te richten. E. Leclerc bleef alleen over in Coopernic, maar kreeg al snel gezelschap van Coop Italia en Delhaize Group. De Belgische supermarktgroep verliet AMS omdat de aankoopalliantie gedomineerd wordt door Ahold, dat met Albert Heijn nu een rechtstreekse concurrent geworden is van Delhaize in België.

 

Van Coopernic naar Core en terug
Maar amper anderhalf jaar na de oprichting van Core, raakt bekend dat REWE terugkeert naar zijn oude partner. De Duitse retailgroep wil nauwere banden aangaan met E. Leclerc: beide retailers gaan samenwerken op vlak van bioproducten, toeristische activiteiten, import, energie en elektrische mobiliteit. Niet zomaar een alliantie, maar een strategische samenwerking dus.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen