Quick wordt Burger King in Frankrijk

Groupe Bertrand, het belangrijkste bedrijf achter hamburgerketen Burger King in Frankrijk, is exclusief aan het onderhandelen met Qualium Investissement voor de overname van 509 Quick-restaurants. Als dit wordt goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten zullen alle Franse vestigingen van Quick worden omgevormd tot Burger King.

 

Dit weekend speculeerde verschillende media dat Quick zou worden overgenomen door investeringsbedrijven OakTree Capital of TDR Capital. Vandaag blijkt niets minder waar. Sectorgenoot Groupe Bertrand is namelijk exclusief aan het onderhandelen met met Qualium Investissement, de huidige eigenaar van Quick. Het is niet de eerste keer dat Burger King zijn zinnen zet op Quick. In 2013 al onderhandelde beide ketens, toen tevergeefs, over een eventuele overname.

 

In Frankrijk lijken de laatste dagen van Quick misschien wel geteld, in België blijft de keten gewoon bestaan. Dit wordt ook benadrukt in een persbericht van Groupe Bertrand: “Het merk Quick blijft behouden in België, Luxemburg en buiten Europa. In Frankrijk daarentegen worden de 359 vestigingen geleidelijk aan vervangen door Burger King”.

 

Door concurrenten als Kentucky Fried Chicken en Burger King zag Quick zijn Franse marktaandeel de voorbije jaren dalen van 25 naar 18 procent. Hoeveel Groupe Bertrand precies zal betalen voor de overname is nog niet duidelijk.

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen