Pepsi lanceert festivalapps

Je vrienden kwijt raken op een festivalterrein kan heel wat ergernissen met zich meebrengen. Pepsi Max ontwikkelde een applicatie waarmee je vrienden terugvinden in een mensenmassa kinderspel lijkt te worden.

Één op drie festivalgangers verliest elkaar uit het oog door grote drukte en overbezette mobiele netwerken. Eens je je vrienden kwijt bent verlies je gemiddeld twee uur vooraleer je ze terug vindt. Één op vijf is zelfs drie tot vijf uur op zoek, wat een echte domper is op de feestvreugde. Allemaal samen verliezen ze hierdoor maar liefst 6,5 miljoen uur per jaar. Pepsi Max heeft een ludieke applicatie ontworpen die je vrienden nauwkeurig kan lokaliseren op het festivalterrein. 'Friend Finder' werkt op basis van GPRS en werd de voorbije zomer getest op het Londense New Look Wireless Festival.

Op het Antwerpse Summer Festival kon het publiek dan weer uit de bol gaan met 'Dance Meter'. Pepsi Max gaf het Lierse DJ-duo Alvar en Millas de kans om de nieuwe technologie uit te proberen. De bewegingen en energie van het publiek werden er omgezet in speciale effecten op het podium. “Als concerten gemaakt zijn voor het publiek, wat zou er dan gebeuren als we hen meer controle geven?”, vraagt Pepsi zich af. Het antwoord op deze vraag zie je in de video hieronder:

Auteur: 

Coralie Gilissen