Ontevreden handelaars rond voetgangerszone Brussel

De Brusselse oppositiepartij CDH maakt de resultaten bekend van haar enquête over de invloed van de voetgangerszone op de omliggende handelaars. Hieruit blijkt dat de meeste handelaars niet tevreden zijn met de huidige situatie.

 

De meeste winkels rond de voetgangerszone zouden minder klanten over de vloer krijgen, net als het grootste deel van de ondervraagde restaurants. Alleen café's en nachtwinkels zien hun cliënteel wel stijgen volgens de enquête. Voornamelijk de regio rond de Anspachlaan zou hieronder lijden, met uitzondering van handelszaken tussen de Beurs en de Brouckère. 

 

Daarenboven zouden de meeste handelaars klagen over de infrastructuur van de voetgangerszone. Vooral het rondzwervend vuil, de onveiligheid en het verlies van parkeerplaatsen zouden punten van ergernis zijn. Een vierde overweegt volgens de partij zelfs te verhuizen indien de huidige situatie niet verbetert. Naar eigen zeggen wil CDH met de enquête enkele pijnpunten blootleggen en de Brusselse regering zo motiveren om een handelsplan uit te werken waar alle partijen tevreden mee zijn.

 

CHD stelt de autovrije zone op zich niet in vraag, maar wel de grootte van de zone en de manier waarop ze is uitgewerkt. “Het heeft geen zin om de grootste voetgangerszone van Europa te zijn, we moeten de beste zijn”, licht parlementslid Benoît Cerexhe toe.

 

Burgemeester Yvan Mayeur, PS, neemt de enquête niet serieus en benadrukt dat de Brussels meerderheid communiceert met zowel de bewoners als de handelaars.

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen