Michel Van Malder, Food Division Manager van CBG

2013 zal vóór alles het jaar zijn van de fusie van de twee bedrijven.
Als het over bedrijven gaat die een stempel op het jaar hebben gedrukt, staat het vast dat CBG daarbij hoort!De groep maakte namelijk afgelopen oktober de overname bekend van de onderneming “Bisschops-Verachter”.Wij spraken met Michel Van Malder, Food Division Manager van CBG, en vroegen hem een balans op te maken van het afgelopen jaar.

Wat zijn de drie meest gedenkwaardige gebeurtenissen van het jaar 2012, zowel voor uw bedrijf als voor economie in het algemeen?

  • 2012 was ongetwijfeld een belangrijk jaar voor CBG met de overname van het bedrijf “Bisschops-Verachter”. De laatste aankoop (van “Tocofru” met de merken Elvea en Filippo Berio) dateerde van 1987.
    Dankzij deze overname kunnen wij onze food-omzet met 50% verhogen. Hierdoor zullen wij ook meer activiteiten kunnen ontplooien, zowel wat onze producten/merken betreft, als met betrekking tot onze klanten.
  • Wij noteerden ook de voortreffelijke prestatie van ELVEA, dat met 42,6% (Nielsen MAT362012) de private labels in waarde voorbijstreeft, en dit ondanks alle belemmeringen die de A-merken ondervinden. De consument heeft gekozen en wij worden ervoor beloond!
  • Ten slotte, wat de economie in zijn geheel betreft was 2012 een droevig jaar voor België en Europa:: isolationisme, regressie, armoede, volle kracht achteruit… we betalen cash voor de fouten van de decennia die volgden op de Golden Sixties.

2013 is, voor velen, een jaar om te beducht voor te zijn. Maar wat betekent het voor u en welke initiatieven gaat u ontplooien om de voorspellingen tegen te gaan?

2013 zal vóór alles het jaar zijn van de fusie van de twee vennootschappen; wij zullen er in de eerste plaats in moeten slagen het personeel te integreren om vervolgens, samen, synergieën te kunnen ontwikkelen die ons in staat zullen stellen onze klanten beter te bedienen.

Het accent zal liggen op professionalisme, analyse en gedegen arbeid om uit elk merk in onze portefeuille te halen wat erin zit.

Het einde van het jaar is vaak het ideale moment om nieuwe goede voornemens te maken. Wat zullen de uwe zijn bij het klinken van de twaalf middernachtelijke slagen?

Al laten de komende zich niet als de beste aanzien, laten we ervoor zorgen dat de relaties vriendelijker en plezieriger worden. Een lach en een glimlach zijn uitstekend voor de gezondheid!!

Gelukkig Nieuwjaar!

Auteur: 

Gondola Magazine
Jobs - Side - NL