Media Markt verkoopt nu ook eigen laptops

Wie een laptop nodig heeft maar er niet graag veel geld aan uitgeeft, kan vanaf woensdag 26 augustus terecht bij Media Markt. In Nederland startte de elektronicaketen een half jaar geleden al met de verkoop van 2-in-1 laptops van eigen maak. Morgen liggen ook bij ons de eerste toestellen van het huismerk PEAQ in de rekken.

 

De laatste jaren maken steeds minder merken laptops. Zo is onder andere de Vaio-lijn van Sony niet langer verkrijgbaar in Europa, maar ook Samsung liet de markt links liggen. Media Markt speelt hierop in door een combinatie van een klassieke laptop en een tablet op de markt te brengen. Het Chinese bedrijf Lenovo zal de productie voor haar rekening nemen.

 

Dat supermarkten goedkope elektronica aanbieden onder hun eigen huismerken is niet nieuw. Ook Media Markt is hier al langer mee bezig. Zo kan je in de keten accessoires en huishoudapparaten kopen van de huismerken ISY, KOENIC en OK. Het aanbod van het al bestaande PEAQ beperkte zich tot nog toe tot geluidsaccessoires. Dat assortiment wordt nu uitgebreid naar de computermarkt. De keten zou erover nadenken op termijn ook goedkope (klassieke) laptops en computers op de markt te brengen. 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen