Lambrechts neemt Prima en Uw Buurtwinkel over

prima

Supermarktgroep Lambrechts (Spar, Spar Express, Supra) neemt de goodwill van het failliete Huyghebaert over. Concreet neemt Lambrechts de namen Prima en Uw Buurtwikel, het cliënteel en de bestaande overeenkomsten over. Daarmee komen er potentieel 120 winkels bij in het winkelnetwerk van de groep.

 

Exact twee weken nadat bekend werd dat NV Huyghebaert failliet verklaard was, is er een overnemer gevonden. Er waren veel geïnteresseerden, maar het–relatief kleine- Lambrechts heeft de biedstrijd gewonnen. Hoeveel het bedrijf betaalt voor de overname is niet bekend. “We hebben een weloverwogen bod gedaan, en we zijn tevreden met de respons”, zegt commercieel directeur Manu Suffeleers aan onze redactie.

 

120 winkels

Lambrechts heeft de logo’s van Prima en Uw Buurtwinkel, en de bijhorende verbintenissen overgenomen. Dit wil zeggen dat de winkels die onder die namen opereerden en een contract hadden met Huyghebaert, nu door Lambrechts beleverd zullen worden. Zo komen er mogelijk 120 winkels bij in het netwerk van Lambrechts. "Dat is toch de bedoeling", klinkt het. Het Huyghebaert-magazijn in Mechelen en de Cashwell-supermarkt maken geen deel uit van de deal. Daar wordt dus nog een overnemer voor gezocht.

 

“Het belangrijkste is dat we winkeliers ervan kunnen overtuigen dat ze kunnen samenwerken met ons zoals ze dat hiervoor met Huyghebaert deden”, zegt Manu Suffeleers. “Lambrechts begrijpt als geen ander de werkwijze van de zelfstandige winkeliers, want wij doen niet anders dan met zelfstandigen werken”.

 

Namen blijven voorlopig

Toch zal alles niet noodzakelijk blijven zoals het is. Het is niet onmogelijk dat er Prima’s omgevormd worden tot Spar winkels. “Dat is nog prematuur. We moeten eerst het organisatorische afronden. Maar er zijn zeker enkele winkels die een meerwaarde zouden kunnen hebben voor het Spar-netwerk”, klinkt het.

 

Ook is het niet uitgesloten dat er winkels op termijn voor een andere franchiseformule kiezen. Retailers als Spar Retail (Colruyt Group) en louis delhaize hebben de afgelopen weken duidelijk interesse getoond en winkels afzonderlijk benaderd. Maar degenen die als Prima en Uw Buurtwinkel een contract hadden met Huyghebaert hebben nu een contract met Lambrechts, klinkt het.

 

Complementair

Voor Lambrechts zijn de Huyghebaert-winkels een mooie aanvulling op het bestaande netwerk. Zij zijn vooral actief in Limburg en de Kempen, terwijl Huyghebaert veel klanten had in de regio’s Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. “Wij hebben een complementair cliënteel gevonden”, zegt Manu Suffeleers. De overname betekent een serieuze versterking voor Lambrechts. Tot nu toe beleverden de Limburgers aan een 300-tal zelfstandige voedingsdetaillisten, verspreid over België. 70 daarvan onder de naam Spar (Express) en 60 onder de naam Supra. De laatste weken beleverde het ook al een 40-tal winkels in het netwerk van Huyghebaert.

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Laatste productlanceringen