Kleenex speelt in op hooikoorts

De lente is nog maar net in het land en daar zijn de pollen al. Al wie aan hooikoorts lijdt kan naast de apotheek ook in de supermarkt terecht voor producten die afgestemd zijn op de vervelende allergie.

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën. Het is een reactie van je lichaam op stuifmeel van grassen, planten, en bomen die in bloem staan. Dat stuifmeel zweeft in de lucht en wordt pollen genoemd. Het hooikoortseizoen begint al in februari met de bomen en duurt na de zomer. Geïrriteerde ogen, niesbuien, een lopende of verstopte neus zijn de meest voorkomende klachten. Dertig procent van de mensen heeft last van hooikoorts, en bij de 20- tot 30-jarigen is dat zelfs bijna 45%.

Kleenex speelt handig in op de vervelende allergie met haar Balsam-zakdoekjes. Die bevatten calendula, dat verzachtend werkt waardoor de neus minder snel uitdroogt en geïrriteerd wordt en zelfs anti-bacteriële eigenschappen heeft. Kleenex promoot de zakdoeken ook nadrukkelijk als anti-hooikoortsmiddel. In de zomer krijgen de Balsam-zakdoeken een aangepaste verpakking en voert het merk een grote samplingactie van 75.000 pakjes. Bovendien brengt Kleenex deze lente met Balsam Fresh een wegwerpzakdoek die zacht en fris is, dankzij de toevoeging van menthol.

Auteur: 

Gondola Magazine