Imperial Meat wordt een stukje Chinees

De Belgische charcuteriegroep Imperial Meat (Aoste, Marcassou) komt gedeeltelijk in Chinese handen. Niet rechtstreeks, maar door een overname van de Spaanse moedergroep.

 

Imperial Meat maakt sinds enkele jaren deel uit van het Spaanse Campofrio. Dat is op zijn beurt voor 37% in handen van de Amerikaanse vleesgigant Smithfield. Doordat Smithfield nu overgenomen wordt door het Chinese Shuanghui International wordt Imperial Meat dus voor bijna de helft Chinees eigendom.

 

De Chinezen betaalden 5,5 miljard euro voor de overname, die meteen de grootste Chinese overname van een Amerikaans bedrijf ooit is. Onlogisch is de overname niet, want China is de tweede grootste afzetmarkt voor Amerikaans varkensvlees.

 

Wat de gevolgen van de deal zullen zijn voor Imperial Meat is nog niet duidelijk. Het bedrijf was eerder nog in handen van Sara Lee (1994-2005) en is de grootste concurrent van Ter Beke.

Auteur: 

Gondola Magazine

categorie: 

Bord-Bia - NL - SIDE

Laatste productlanceringen