Een nieuwe Intermarché in het hartje van de Famenne

Op 1 oktober openden Laurent en Maud Sabatier een spiksplinternieuwe Intermarché in Marche-en-Famenne. Vandaag zetten Laurent en Maud de kroon op het werk na vier en een half jaar van hard labeur. In 2003 namen ze een Intermarché van 750 m2 uit 1996 over. Het werd een succes. Toch beantwoordde de vestiging niet helemaal aan de ambities van het koppel.De Sabatiers besluiten dus op zoek te gaan naar een terrein dat beter beantwoordt aan hun ambities, en in 2009 menen ze dat gevonden te hebben. Ze stoten op een locatie op de weg naar Rochefort, die vlak bij een handelszone ligt die tien jaar geleden het licht zag. Laurent is meteen overtuigd en begint samen met bouwpromotor Houyoux en het Intermarché-team druk plannen te tekenen. Er moet hier immers niet alleen een Intermarché verrijzen, maar een heel winkelcentrum.

Een ruimer assortiment

De nieuwe winkel van Laurent en Maud telt 1200 m2. Er stroomt daglicht binnen en ook de verlichting van de winkel is erg vernieuwend. Er werd nagedacht over efficiënte manieren om bepaalde afdelingen via aangepaste belichting nog aantrekkelijker te maken. Ondanks al die hoogtechnologische snufjes is een efficiënt energiebeleid één van de pijlers.

Wat de inrichting betreft, kon het niet rationeel genoeg zijn. Een functionele, vierkante oppervlakte met oog voor originaliteit. Hun versafdeling volgt bijvoorbeeld de jongste trend in het genre. De meubels zijn laag, zodat het er allemaal uitziet als een markt. Rechts daarvan staat de enorme toonbank waar de klanten terecht kunnen voor artikelen die ter plaatse worden afgesneden en verpakt. Maar daarnaast is er is ook een assortiment voorverpakt te verkrijgen. Wat het assortiment betreft, volgt de winkel van Marche de evolutie van de groep in België. In totaal wordt het hele beschikbare pakket van 12 500 producten aangeboden, zo’n 2500 meer dan vroeger. De eigen merken krijgen een belangrijke plaats in het assortiment.

In de checkoutzone van de winkel vind je zes kassa’s en een ruim bemeten onthaalzone. In totaal werken er 18 mensen in de winkel en er wordt beroep gedaan op interimpersoneel. De grotere staf was niet alleen nodig omwille van de uitbreiding van de oppervlakte, de winkel is ook gevoelig langer open. De klanten kunnen er elke dag terecht van halfnegen ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Zelfs op zondag is de winkel open tot halfeen ‘s middags.

Bekijk hier de volledige fotoreportage.

Auteur: 

Carole Boelen