Een composteerbare verpakking

Consumenten kunnen sinds oktober 2012 versneden en voorverpakte vleeswaren kopen met een volledig duurzame verpakking. In het kader van zijn engagement op het gebied van duurzaam ondernemen heeft Ter Beke namelijk in nauwe samenwerking met zijn leveranciers gewerkt aan de ontwikkeling van verschillende verpakkingen die voldoen aan de criteria van de labels “OK Compost” en “OK Biobased 4*”.

Tegenwoordig is Ter Beke het eerste bedrijf in Europa dat een verpakking voor versneden en voorverpakte vleeswaar introduceert die deze labels draagt. Het label OK Compost betekent dat de verpakking geschikt is voor compostering. De verpakking wordt binnen zes maanden afgebroken en heeft geen invloed op de kwaliteit van de compost. Het label OK Biobased verwijst naar het gehalte hernieuwbaar materiaal dat de verpakking bevat. Vier sterren = een gehalte hernieuwbare koolstof van boven de 80%

De onderneming wil hiermee beantwoorden aan groeiend milieubewustzijn van zijn klanten en aan de vraag van de eindconsument naar hernieuwbare basismaterialen voor hun verpakkingen. Kwaliteit, voedselveiligheid en versheid van het product staan bij Ter Beke hoog in het vaandel en de onderzoeken van de afgelopen vijf jaar hebben ertoe geleid dat een identieke kwaliteit en houdbaarheid van de vleeswaren als bij de huidige verpakkingen gegarandeerd kan worden. Gedurende deze 5 jaar van onderzoek ging Ter Beke van recycleerbare naar composteerbare verpakkingen en wist vervolgens een biobased 4* verpakking te produceren.

Recente productlanceringen

  • Non Food
  • Food
  • Food
ISM - Side - NL